Store motorsportprofiler

Mange tenker nok på ski, fotball eller håndball når hører ordene «sport» og «sportprofiler». For millioner av sportsentusiaster er det imidlertid motorsport som virkelig gjelder, og de største profilene befinner seg alltid i medienes søkelys. Her nevner vi tre store som er utfordrere i hver sin gren av motorsporten.

4497780-sebastien-ogier-and-julien-ingrassia-flying-to-victory-vw-polo-r-wrc-sweden-rally-2013

Marc Márquez (MotoGP)

Blant utøverne som har vunnet mange beundrere den siste tiden er katalaneren Marc Márquez. Márquez er regjerende verdensmester i MotoGP, motorsykkelsportens mest kjente og prestisjefylte gren. Motorsyklene i MotoGP kan nå hastigheter på over 350 km/t, så her er det små marginer for feil! Som i alle store konkurranser innen motorsport knyttes det hvert år stor spenning til hvem som stikker av med sammenlagtseieren i MotoGP, og den nevnte Márquez er så godt som alltid blant favorittene. Márquez ble den yngste sammenlagtvinneren av MotoGP gjennom tidene da han vant i 2013, og året etter forsvarte han sin tittel. 2015-sesongen har hittil ikke gått like bra for Márquez, men ingen er i tvil om at 22-åringen går en stor framtid i møte.

Sébastien Ogier (WRC)

For de som setter pris på løp som arrangeres på vanlige veier, er imidlertid World Rally Championship gjerne den store favoritten. Den beste sjåføren i WRC de siste årene har vært franskmannen Sébastien Ogier, som stakk av med vinnerpokalen både i 2013 og 2014. Mye tyder på at Ogier vil gjenta bedriften i 2015, selv om nordmennene Mads Østberg og Andreas Mikkelsen også vil ha et ord med i laget om de beste plasseringene.

Lewis Hamilton (Formel 1)

Mange vil nok likevel si at det er Formel 1 som er selve dronningen blant motorsporter. Ingen annen gren er i samme grad omgitt av penger, glamour og ikke minst medienes oppmerksomhet. I sentrum av Formel 1-sirkuset finner vi engelskmannen Lewis Hamtilon. Den regjerende mesteren ligger godt an til å forsvare tittelen fra i fjor, men tyskerne Nico Rosberg og Sebastian Vettel er godt plassert for å ta ham igjen. I Formel 1 kan alt skje, og alle motorsportfans venter i spenning på fortsettelsen.